Пак има разнобой между отделните големи метеорологични сайтове. Показвам обстановката днес

...
Пак има разнобой между отделните големи метеорологични сайтове. Показвам обстановката днес
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Идват и дъжд и сняг

" Пак има разнобой сред обособените огромни метеорологични уеб сайтове. Показвам ситуацията през днешния ден на обед, останали са от огромните циклони, които коментирахме във вторник. Няма го този циклон, който президизвика огромните снеговалежи в Москва. Останали са единствено Данел и Бенедикт и новият циклон от Средиземноморието. Ако се огледа детайлната карта, натрупали са се много фронтчета - топли студени и всичко това се движи към България, затова при нас ще бъде повече дъжд и по-малко като количество сняг, до момента в който американците ни вещаят снежна завивка, изключително на 8 декември. " - заключи декемврийската прогноза по БТВ синоптикът проф. Георги Рачев.

" Повечето модели се ориентират към по-мекия вид, горе в планината ще се образува снежна завивка. Петък против събота снегът ще бъде доста по-малко от този във вторник. Следва дъжд, дъжд и сняг, сменящо се време. Който пътува с кола, ще закъснее 15 мин или половин час, само че ще стигне в точния момент. Да се внимава с черния лед, който не се вижда. На 7-ми в Източна България могат да видят и сняг, което ще ги зарадва, само че то ще бъде за не повече от един ден. 

Започва една мътилка от събота та чак до сряда - четвъртък. Периодът сред 4-ти и 8 декември ще е динамичен. Поредица от смущения ще минат през България. Американският модел е по-твърд и жесток с повече сняг. Европейците сме по-меки в това отношение " - добави Рачев.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР